Seura

Han Dojang on Vantaalla perustettu kamppailulajiseura, jonka tavoitteena on edistää jäseniensä terveyttä, kuntoa ja hyvinvointia korealaisten kamppailulajien sekä kuntotuntien kautta.

Historia

Han Dojang sai alkunsa vuonna 2001 opettaja In-Seon Hwangin vetämällä Han Moo Do -alkeiskurssilla Tikkurilassa. Tuolloin perustettiin Vantaan Han Moo Do ry, joka toimi eräänlaisena ponnahduslautana nykyiselle Han Dojangille. Toiminta tapahtui pääasiassa silloisen Tikkurilan koulun tiloissa, mutta kursseja järjestettiin myös muilla lähialueen kouluilla kuten Jokiniemessä.

Kurssien edetessä ja vyöarvojen noustessa opettaja siirtyi vähitellen uusin haasteisiin, joten harrastajat Tero Syrjälä ja Mikael Witick alkoivat vetämään harjoituksia ja pyörittämään seuraa ylempivöisten avustamana. Pirkka Virtanen ja Kimmo Pollari liittyivät myös mukaan toimintaan melko varhaisessa vaiheessa.

Vaikka kaikki alkoikin Han Moo Do -alkeiskurssilta, ei innokas joukko halunnut rajoittaa seuran toimintaa ainoastaan Han Moo Don harrastamiseen. Han Moo Don rinnalla haluttiin aloittaa myös muita korealaistaustaisia lajeja. Jonkinlainen irtautuminen Vantaan Han Moo Do ry:stä oli siis välttämätön paha. Uusi seura Han Dojang ry rekisteröitiin vuonna 2010.

Toiminta laajeni uusien lajien kuten Haedong Kumdon, Kuntomoodon (josta tuli myöhemmin Fitness Moo Do), Hoi Jeon Moo Soolin sekä Jang Sun myötä. Treenipaikaksi vakiintui Hakunilan kalliosuoja, missä treenataan vielä tänäkin päivänä.

Lajit

Han Dojangin lajit ovat Hoi Jeon Hapkido, Fitness Moo Do, Jang Su sekä Han Moo Do. Aiemmin mukana oli myös Haedong Kumdo, mutta siitä ei valitettavasti ole kursseja tarjolla tällä hetkellä.

Han Moo Do oli seuran ensimmäinen laji. Lajin kehitti Suomessa asuva korealainen Young Suk, joka aloitti toiminnan Kauhavalla vuonna 1989. Han Moo Do perustuu luonnolliseen liikkeeseen, rentouteen ja räjähtävään voimaan.

Hoi Jeon Hapkido on realistinen Itsepuolustuslaji, joka perustuu pyörivään liikkeeseen ja vastustajan voiman hyväksikäyttöön.

Terveysliikunta Jang Su ja kuntoliikunta Fitness Moodo sopivat kaikille jotka haluavat parantaa terveyttään ja kehittää kuntoaan. Jang Sun ja Fitness Moo Don kautta on myös helppo siirtyä seuran muiden lajien harrastajaksi. Fitness Moo Don on kehittänyt seuran oma mies Tero Syrjälä.

Tarkempaa tietoa lajeistamme Lajit-sivulla.

Hallitus

 • Tero Syrjälä
  Han Moo Do 2.dan, Hoi Jeon Moo Sool 1.dan, Jang Su ohjaaja, Fitness Moodon kehittäjä ja ohjaaja
 • Pirkka Virtanen
  Hoi Jeon Moo Sool 1.dan, Han Moo Do 1.dan
 • Jose Eskelinen
  Taekwondo 1. dan, Hoi Jeon Moo Sool 1. dan, Han Moo Do 2. dan
 • Kimmo Pollari
  Haedong Kumdo 2. dan, Han Moo Do 2.dan, Hoi Jeon Moo Sool 1.dan
 • Mauri Niiranen
  Hoi Jeon Moo Sool 7.kup

Ohjaajat ja heidän yhteystietonsa löydät Yhteystiedot-sivulta.